10 gange smukke grønne blomstrende haveplanter

Fingerplante

Fingerplanten trænger til beskyttelse under hollandske vintre, men så har du også en smuk stedsegrøn plante, der blomstrer beskedent. Bær er nogle gange dannet efter blomstring. Plantens blade kan blive op til 40 centimeter store og minde om fingre. Fingerplanten skal ikke stå i vinden, men gerne stille og roligt. En plante, som du kan nyde i årevis med god pleje.

Højde: max 3 meter
Hvornår skal man så fingerunger: forår
Blomstringstid: oktober / november
Latinsk navn: Fatsia Japonica
Plantetype: flerårig
Fingerplanten ender ofte i haven, når den bliver for stor som en potteplante.

2. Rock Heather

Stenljung har en klar rød farve om foråret, efter blomstringen bliver bladene grønne og den farve beholder de om vinteren. Blomsterne af disse grønne blomstrende planter er hvide, små og upåfaldende. Stenlygen må bestemt stole på de smukke blade.

Højde: 30 centimeter
Hvornår skal lyng sås: forår
Blomstringstid: april/maj
Latinsk navn: Pieris
Plantetype: lyng
Denne hede har skrøbelige blade og foretrækker et beskyttet sted. Beskæring er ikke en god idé.

3. Eukalyptus

Azuran er eukalyptusarten, der er hårdfør og også stedsegrøn. Nu er grøn et noget strækbart begreb i dette tilfælde, fordi bladene tenderer mod blåt, som det latinske navn også indikerer. Blomstringen er ikke iøjnefaldende, bladene begynder at runde og bliver aflange efterhånden som de vokser.

Højde: max 3 meter
Hvornår skal man så eukalyptus: forår
Blomstringstid: forår
Latinsk navn: Eucalyptus Gunnii Azura
Plantetype: busk
Eucalyptus afgiver en duft, som de fleste finder meget behagelig. Myg kan lide dette meget anderledes og undgå haver med denne plante.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *