Med årlige klatrere i højden

Klatreplanter er gode i enhver have og på enhver altan. Går man grønt, skaber man hurtigt variation.

På grund af de farverige blomster og den hurtige vækst er årlige klatrere attraktive atmosfæriske skabere på balkonen og terrassen. Især i nyanlagte haver og på kedelige altaner kan du skabe en enkel og direkte atmosfære med lodret grønt.

Såning og pleje af årlige klatrere
Du kan så det selv eller købe etårige klatreplanter. At sådanne årlige klatreplanter er enkelt og kan lade sig gøre indtil begyndelsen af ​​juni. Hold jorden fugtig, og når planten begynder at vokse, anbefales gødskning en gang hver anden uge. Med årlige klatrere skal du også tænke på planternes støtte. Bind dem med garn eller tråd. Eller før planten langs et stativ.

Suzanne med de smukke øjne
Årlige klatrere med blomster
Enårige klatrere med blomster er for eksempel Suzanne med de smukke øjne og Nasturtiums. Mindre kendt er Kanariekirsebær: lige så nemt en plante, men med en lidt anderledes bladform og smukke kronede gule blomster. Andre enårige klatreplanter med blomster er sød ært (Lathyrus) og morgenfrue (Cobaea).

Spiselige årlige klatrere
Det er også rart at plante eller så spiselige enårige. Humle (Humulus) vokser hurtigt og producerer blomster, som du kan bruge til at lave te. Blomsterne af nasturtium er lækre i en salat.

Passionsblomst har smukke blomster og velsmagende frugter. Spørg gartneriet om frugtsorter (såsom Passifloris edulis) og en selvbefrugtende plante, eller køb flere planter, der gøder hinanden. Med milde vintre har du en chance for, at denne plante vokser igen året efter.

Agurk eller lage er en overraskende fin klatreplante til din altan eller til at give en pergola karakter. Vælg en sort med miniagurker og høst frugterne, når de er små.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *