Den hurtige køkkenhave for begyndere

Du havde allerede besluttet dig for for alvor at starte din egen køkkenhave i foråret, men det er allerede sommer. Alligevel er det ikke for sent at starte en køkkenhave. Kom i gang i dag!

Måske ser du smukke køkkenhaver i dit område, og du synes, det er for sent at starte. Men som nybegynder kan du også starte en køkkenhave i forsommeren. Og det er endnu hurtigere. Disse tips vil helt sikkert hjælpe.

Tip 1: Invester i eksklusive
Dyrkning af spinat eller grønne bønner er stadig muligt om sommeren. Væksten er nu meget hurtig. Meget kan dog gå galt med denne afgrøde, og hvis du kigger i supermarkedet, er disse grøntsager billige og let tilgængelige.

Se efter overraskende grøntsager, som du ikke finder i butikken. Raddiccio eller rød salat for eksempel. Dyrker du sorten Red fra Verona, får du efter vinteren et flot rødt salathoved, som er ekstra godt stuvet i olivenolie. Dild og palmekål er også gode eksempler på specielle krydderurter og grøntsager, som er begrænset i tilgængelighed og nemme at dyrke fra sommer. Stikkelsbæret er et lækkert og smukt bær og er eksklusivt.

stikkelsbær
Tip 2: forhindre planter i at spire
Grønne grøntsager som salat, fennikel, rødbeder, endive og spinat vokser meget bedre og hurtigere, hvis du sår dem efter den længste dag. Om foråret har disse grøntsager tendens til at spire med en blomstrende stilk. For begyndere i køkkenhaven er fennikel en sjov og nem plante. Ruccola anbefales også.

Tip 3: Køb planter
Du kan købe små planter fra havecentret af tomater, zucchini, agurker, græskar, peberfrugter og mange andre typer grøntsagsplanter. Ofte med frugterne allerede vedhæftet. Lægger du dem i din køkkenhave, vil de fortsætte med at vokse, så du hurtigt kan nyde din høst. Ofte kan du også plante jordbær og du får frugt med det samme.

Krukkerne med krydderurter, som du køber i supermarkedet, er også gode i en begyndende køkkenhave. Fordelen er, at den holder længe. Du kan ofte købe interessante krydderurter som estragon og citronmelisse i specialbutikker. Det er noget andet end standardkrukkerne.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *